Медийни изяви PlanaHeights

Г-н Авиноам Катриели, Президент на Фондация I Love BG и Президент на BCCBI на корицата на списание Vagabond

Източник: VAGABOND

 

Проектът „Плана Хайтс“ трябва да стане флаг за инвестиционна смелост в несигурна бизнес среда и да насърчи смелите инвестиции

Г-н Авиноам Катриели, Президентът на Двунационалната Търговска Камара България – Израел (BCCBI), гостува в предаването „В развитие“ с Велко Каменов по телевизия “Bloomberg Bulgaria”. Бяха дискутирани обема на Израелските инвестиции в България и бяха приведени примери за успешни сектори от взаимен интерес: изграждане и мениджмънт на големи Търговски центрове, развитие на модерни аутсорсинг дейности (включително в сферата на медицинските услуги), инвестиции във високо заплатения IT сектор. Като пример за успешна инвестиция бе посочена инициативата на Израелската Кампания TEVA, собственик на „Актавис“, която предпочита България, като място за откриване на нов IT център.
Според Авиноам Катриели, новото Българско правителство задава нова логика за правене на бизнес в България, според която чуждите инвеститори трябва не само да се завърнат, но и да останат да правят бизнес в страната. След срещите си с Бойко Борисов и редица министри, Президентът на BCCBI е твърдо убеден, че ако Правителството оптимизира и подобри дейността на държавната администрация, България ще стане още по-привлекателна дестинация за чужди инвеститори.
Водещият Велко Каменов не пропусна да повдигне и въпросът за други две инициативи на г-н Авиноам Катриели – завръщане на българите от чужбина чрез Фондацията “Аз Обичам БГ” и историческото решение за създаване на новия град “Плана Хайтс“. Г-н Катриели препотвърди своят ангажимент строежът на новия град „Плана Хайтс“ да започне още това лято, като посочи, че това е сбъдването на една мечта. „На цената на един 80 – 90 кв.м. апартамент в Люлин, човек може да си купи цяла вила с площ 150 кв.м. на 500 кв.м. двор! Всеки би трябвало да може да си позволи да живее в красив и зелен квартал“. Гостът завърши своето гостуване с оптимизъм по отношение на бъдещите чужди инвестиции в българската икономика.
Цялото интервю с Г-н Авиноам Катриели може да видите на линк: ТУК

Източник: Bloombergtv.bg

Radio FM + ексклузивно интервю с Г-н Авиноам Катриели, Президент на BCCBI 

"Проектът "Хълмовете на Плана" ще бъде посветен на екологичното, на младите семейства и стремеж да върнем повече българи в България.", казаха Авиноам Катриели и Емил Магрисо, които бяха наши гости, за да ни разкажат повече за новия град, който ще бъде построен в с. Плана.

"България е прекрасна държава с превъзходни и отворени хора. Около 30 години обикалях и работех по целия свят, накрая реших да се установя в България, защото повярвайте ми, това е една от най-красивите държави, в които съм бил с най-прекрасния народ. И точно за това сме сигурни, че проектът ни за нов град ще накара българите да се върнат в своята държава.", споделя с нас Авиноам.

"Хълмовете на Плана" ще се намира на 20 км от София, 40 км от Боровец, 5 км от язовир Искър и в близост до Витоша. И сме убедени, че ако някой дойде и стъпи на това място, което в историческите книги се нарича с думите "рай в близост до София", и види гледките към Витоша и Рила, сам ще поиска неговият дом да бъде разположен в Плана. 

Източник: http://fmplus.net/news/iva/2017-02-02/hulmovete-na-plana.fm+

Всичко е готово административно за изграждането на Хълмовете на Плана


Въпреки че София има хубави квартали като Бояна, инфраструктурата там не е адекватно подготвена, а комбинацията от луксозни и стари къщи не добра. Това заяви президентът на двустранната търговската камара България - Израел Авиноам Катриели в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. Той коментира предстоящото изграждане на първия изцяло нов град в България от времето на Димитровград насам - Хълмовете на Плана заедно с мениджъра на проекта Емил Магриссо.

Проектът е изключително гъвкав, тъй като всеки краен клиент може да си избере къща, която да е от по-нисък стандарт, но и би могъл да направи по-голяма инвестиция в имота си, каза Магриссо. Също е много трудно да се каже отсега колко ще бъде неговата възвращаемост, защото, ако в момента има три хил. парцела, то може да има само две хил. къщи, добави той.

Човек, който иска да купи имот при нас, купува единствено земята, лаза Катриели. След това в период от 90 дни ще може да плати за инфраструктурата после ще може да избере дали да построи къщата си сам или да плати на нас да го направим, каза допълни той.

Вижте повече!

 

 

Строят нов град на 20 км от София

(репортаж на БНТ)

Изграждат нов град на 20 км от София. Той ще носи името „Хълмовете на Плана“ и ще се намира в Плана планина, между София и Самоков.

По проект след седем години броят им ще достигне 3000.

Емил Магрисо – мениджър на проекта: „В града предвиждаме детски градини, основно училище, търговски център, фитнес център, ресторанти. Всичко, което е необходимо на един жител, за да може да живее спокойно.“

Идеята за градчето е на израелския бизнесмен Авиноам Катриели, който живее в България от 10 години. Казва, че е купил 2000 декара в Плана планина заради гледката, която се разкрива от хълмовете там и чистия въздух.

Авиноам Катриели – собственик на имота: „В тези 2000 декара има само 22 декара дървета. Не само, че нямаме намерение да ги изсичаме, но искаме да засадим и нови.“

За да се улесни достъпът до града, ще бъде ремонтиран пътят, който минава през село Плана и ще се изгради нов през село Горни Окол. Разходите ще са за сметка на собственика на земята, както и тези за прокарването на ток и вода до всички сгради. Освен на електропровода, който минава през терена, в новия град ще разчитат и на соларни системи. Очаква се така да се избегнат проблеми с тока и през зимата.

Авиноам Катриели – бизнесмен: „Искаме да дадем добра възможност на средния клас, който живее в България, да си купи тук къща с много добри условия. Надяваме се и да успеем да върнем част от напусналите страната българи. Говорим за повече от един милион и 400 хиляди млади българи.“

Последният град, строен в България, е Димитровград.

Цената на повечето къщи в града ще доближава тази на тристайните апартаменти в крайните софийски квартали. Предлагат се и парцели. Очаква се строителството да започне през пролетта, а според експертите от Министерството на икономиката с проекта ще се разкрият над 100 нови работни места.

 

Г-н Авиноам Катриели, президент на BCCBI и Фондация "Аз Обичам БГ" гостува в Шоуто на Слави

Гост в „Шоуто на Слави“ беше Авиноам Катриели, който е президент на доброволни начала на двунационалната Търговска камара България-Израел (BCCBI). В предаването гостът изрази възхищението си от България и българите и разказа за проектите, с които се е заел в момента. Пред Слави Трифонов Авиноам Катриели сподели, че за него България е най-красивата страна в света и че българите са „невероятни хора – топли и с открити сърца“. Катриели разказа, че е дошъл да инвестира в България преди 20 години, занимавал се е с медицина, продажба на недвижими имоти, търговия. В момента гостът се е заел с изграждането на „нов, модерен град“ в България, наречен Plana Heights, за чието построяване вече имало и решение на българското правителство.

Гостът довери, че един от мотивите му да инвестира в България се корени в историята. „Всеки евреин има много добри чувства към България, защото ние не забравяме какво се случи през 43-та година. в България – българите, водени от митрополит Стефан и митрополит Кирил, спряха депортацията на българските евреи за нацистка Германия. (…) Българите са почти единствените в света, които спасиха евреите си“, каза Авиноам Катриели, след което допълни: „Когато започнах да се срещам с българите, аз се почувствах в първия момент у дома си.“ Израелецът отбеляза, че от 10 години живее постоянно в България и вече се чувства българин.

В качеството си на президент на двунационалната Търговска камара България-Израел Авиноам Катриели се е заел със задачата да привлече инвеститори в България и да подобри възможностите пред българските бизнесмени да развиват бизнес в Израел. Той заяви, че от една страна условията за правене на бизнес в България са прекрасни, заради ниските данъци и лоялните български работници, но от друга страна – инвеститорите не идвали у нас, защото „стигмата на българите е, че страната е добра за казина и за алкохолен туризъм“ и че „българите са най-депресираните хора в ЕС“. Авиноам Катриели увери, че чрез различни проекти ще се стреми да промени този имидж на България.

 

Строим нов град на 20 км от София

 

Авиноам Катриели е израелски бизнесмен и президент на Двунационалната търговска камара България-Израел. Той инвестира в проекти по цял свят и вече 19 години развива бизнес в България. Катриели е президент на компанията А.З.К. Пропъртис, която разработва зеления проект Плана Хайтс, който до няколко години ще се издигне на 20 км от София. Г-н Катриели, разкажете за проекта Плана Хайтс. Плана Хайтс е нов проект-мечта в България. Той ще бъде един модерен проект, с развита инфраструктура, модерни сгради – зелено място с много добра локация, близо до София. В него всеки ще може да си купи къща на добра цена. При всяко положение самият град ще бъде с нова и модерна инфраструктура, без зависимост от това какъв вид къща си е избрал човек.

 

Още от ECONOMIC.bg

 

Обществено обсъждане на Проект Плана Хайтс се проведе в община Самоков

 

На 06/07/2016 процедура по обществено обсъждане в община Самоков се проведе за проекта Плана Хайтс. В дискусията взеха участие 31 експерта: представители на община Самоков, Регионалния отдел на Министерството на околната среда и водите, експерти по околната среда, инвеститори, строителни фирми, граждани, кметът на община Самоков и други кметове от региона. Всички присъстващи изразиха положителни становища. Главният архитект на проекта представи мащаба на инвестиционното предложение. Еко-експертите подготовили докладите за въздействието на проекта върху природата представиха своите проучвания. Г-н Авиноам Катриели, собственик на проекта, изрази разочарованието си от факта, че неправителствените организации, които имат забележки относно докладите не присъстваха, за да задават въпроси и г-н Йовчев изрази подкрепата си за проекта и ползите, които той носи за региона на Самоков директно и към икономиката на България като цяло. По време на публичното изслушване пред Община Самоков се състоя митинг от около 100 души, които изразиха своята подкрепа за проекта и скандираха лозунги, които приветстваха чуждестранни инвеститори, изразявайки надеждите си за бъдещето на България. Събитието беше отразено от телевизии и други медии.

 

Press conference in Samokov municipality presents the Project Plana Heights

 

Израелските инвестиции са много повече от официалните данни

Авиноам Катриели и Емил Магрисо в Светът е бизнес, 12.05.2016

  

 

Израелски инвестиции в България са много повече от официалната статистики, защото голяма част от израелските инвестиции се правят с български партньори, а те не могат да бъдат засечени, като чисти израелски инвестиции. Това коментираха Авиноам Катриели, президент на Двунационалната търговска камара България-Израел и Емил Магрисо, генерален секретар и мениджър на проекта „Плана Хайтс“в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria. Според официалната статистика израелските инвестиции в България са 250-300 млн. 

По думите на Катриели предпочитаните от израелския бизнес сектори са "недвижими имоти, центрове за покупки, хотели, медицински центрове, IT-компании, а напоследък - земеделие и промишленост", а секторите, в които български компании могат да навлязат със свои продукти и услуги в Израел са строителство и IT

Що се отнася до актуалния проект "Плана Хайтс" Катриели каза, че се планира изграждането на 3-4 хиляди къщи, разположени върху 2 000 декара, но това ще се случва на етапи. "Първият етап ще бъде завършен в рамките на три години". 

Източник: www.bloombergtv.bg

Вижте целия коментар: (видео)


 

Minister of Economy Mr Lukarski bestows Priority Certificate to Mr. Katrieli for "Plana Heights" Project

 


Less than € 100,000 will cost 150 sq.m house on a plot of half a decare in the new settlement "Plana Heights". This was announced by the investor Avinoam Katrieli, manager of "A.Z.K. Properties' office after receiving a certificate for investment class "A" Economy Minister Bozidar Lukarski.

"Plana Heights" aims for the construction of complex Plana between Sofia and Samokov near the village of Alino. The investment amounts to 53 650 million. BGN and provides 100 new jobs.

The investor Avinoam Katrieli explained that the project will be implemented in three phases, the first envisages the construction of a village of 150 houses with related infrastructure from the shopping center, sports and medical center.
The planned construction total area is 25 000 sq.m on an area of 621.338 hectares.

Minister Bozhidar Lukarski said investor "A.Z.K. Properties" has requested to use the following incentives under the Investment Promotion - shorter waiting time for administrative services, individual administrative services and financial support for construction of elements of technical infrastructure, construction of new and rehabilitation of the approach roads.

An interdepartmental working group will be established to provide institutional support for the implementation of priority investment project.

"This is a serious investment planned for a long time by the Jewish investor. I wish you success in the implementation, "said Minister Lukarski in awarding the certificate.

Katrieli said the project for him is a dream for which he works for 10 years. "The project will have three phases. The idea is to build a new modern village from all perspectives. This is a green project related to the place where it is created - Plana Mountain. It targets from one part Bulgarian citizens who have the opportunity to buy a house at a very reasonable price, "said Katrieli.

He explained that the second part of the project aims to attract foreigners to buy vacation homes. The company already has clients from Israel, Australia, Germany, England and others. According to him, the attraction of tourists means new jobs, more tax revenue for the state itself. Katrieli thanked the CEO of the Bulgarian Investment Agency Stamen Yanev, Minister Bozidar Lukarski and Prime Minister Boyko Borisov.

"I hope that this is just one step that will attract many more investors," said Katrieli.

Link to Kanal3

 

The Council of Ministers approves Plana Heights Project for Priority Certificate

 

The Council of Ministers approved a draft memorandum of understanding between the Bulgarian Government and the investor "A.Z.K. Properties "Ltd. to implement the investment project " Plana Heights",  said the press service of the government.

The initiation and creation of an architecturally enchanting spot set in the Plana Mountains which lies between Sofia and Samokov, comprising over 621,338 decares around, which will exemplify a model of progress, high standards and quality of life, in an outstanding pastoral environment. The project will consist of the needed infrastructure – including 75,382 decares of roads, electricity and water supply installations for the future settlement, including buildings for public services - a trade center, a sports center, a medical center, a kindergarten, parks and green areas and playgrounds, a security center and 150 houses for rent. Additionally 600 plots will be structured for possible residential needs. The complex will be built on land owned by the investor that was especially bought for this project. The total built up area is expected to be around 30000m2. The expected direct workers for the project will be 100 and the total workers to work on the project through other companies also during construction will be about 500. The infrastructure construction is expected to start during the last quarter of 2016 and the buildings construction will start in 2017. The subject of the investment is the infrastructure and all buildings for public services and houses for rent.

                               

 

             Линк към Dnes.bg                               Линк към Investor.bg                          Линк към Trud.bg 

 

                                                                Проектът „Плана Хайтс" в Bloomberg

 

                                       Списание LIFE.bg                                                                                                 Интервю относно проекта PlanaHeights                                              

                                   

                                                           Видео на интервюто 

           

      

 

 

 

 

Израелци инвестират в туристическо селище        Влагат 25 млн. евро в  PlanaHeights              „МИСЛИШ СИ, ЧЕ ПОЗНАВАШ БЪЛГАРИЯ?“

                

Видео пресконференция